Skip to main content

Storing? Bel 06-53338563 (24/7)

Op de schop –
liftrenovaties in de praktijk

Project

Casus
Woningcorporatie Rochdale
Project
Liftvervanging in Amsterdam Zuidoost
Datum
december 2011

De lift die vervangen is, is eigendom van Woningcorporatie Rochdale en maakt deel uit van een totaalpakket van 280 liftinstallaties. Een deel van deze liftinstallaties bevindt zich in de Bijlmerflats en dateert van de jaren '60/'70.

Eind jaren '90 is de lift al een keer gerenoveerd door een ander liftbedrijf, waarbij een nieuwe aandrijving en andere deuren zijn aangebracht en de kooi is vergroot, zodat de lift geschikt was voor brancard transport.

Na renovatie functioneerde de lift niet naar behoren en ontstonden er veel storingen.  Na ruim 40 jaar was de lift gewoon op. Er was nog maar een oplossing: vervangen.

Voor de vervanging van deze lift is MES Liften ingeschakeld.

 

Impressie

Uitdaging

Voor kerst opleveren

De lift moest voor Kerst worden opgeleverd en dat is gelukt. Het was hard werken, maar door een goede voorbereiding konden we snel aan de slag.

Planning

Productie planning

De componenten waren al bekend en door een goede voorbereiding hebben we in totaal 10 weken aan de lift gewerkt. Tijdens de vervangingswerkzaamheden was de overlast voor de bewoners beperkt. Een goede communicatie vooraf heeft daar aan bijgedragen. 

Reactie Rochdale

Zeer tevreden

"Ik heb zelden meer inzet bij een liftenbedrijf meegemaakt. Een groot voordeel is dat MES Liften ook de bouwkundige aspecten van de vervanging op zich heeft genomen. Ze hebben echt een totaalconcept geboden. Bij oplevering was alles geregeld. Een bijkomend voordeel was dat de onderdelen die bij deze lift zijn gebruikt merkonafhankelijk zijn. "

Meer projecten

Neem voor meer projecten of refenties contact met ons op.